Field Sales Manager Oatly Midden Nederland

Functieomschrijving

“Toen wij in de ’90-ties Havermelk op de markt brachten, dachten mensen dat we compleet gestoord waren. Dat is nu wel anders!”

Wil jij meebouwen aan dit gave merk in deze snel groeiende categorie en zo meehelpen de wereld een beetje beter te maken? Heb jij sales ervaring in de retial (buitedienst) en ben je toe aan de volgende stap? Dan is deze functie van Oatly Field Sales Manager echt iets voor jou!

Oatly

Oatly heeft als visie om iedereens footprint op aarde te verkleinen én toch te kunnen genieten van "zuivel-producten". Oatly brengt heerlijke plantaardige drinks en andere zuivel vervangers op de markt. Inmiddels is Oatly al een bekende speler in deze snel groeiende categorie. In de functie van Field Sales Manager ben je deels zelf bezoeken aan het doen én deels stuur je 2 collega's aan.  Deze 2 collega's moeten het sales vak in de supermarkt nog leren. Jij coacht en begeleidt ze in het veld. Het doel van jullie bezoeken is de verkrijgbaarheid en zichtbaarheid van de Oatly producten in de supermarkten te vergroten. 


Hoe een dag er uit kan zien:
Je start jouw dag natuurlijk met een lekkere haver cappuccino en een gezond ontbijtje. Ondertussen bekijk je de planning en kijk je of er bijzonderheden op staan. Je gaat vandaag mee met je collega om hem te begeleiden en te coachen tijdens zijn bezoeken. 

Aangekomen bij de eerste winkel, maken jullie kennis met de ondernemer, waarbij hij zichzelf voorstelt als het nieuwe gezicht van Oatly. Jullie lopen naar het schap en voeren een assortiment check uit. Je gebruikt jouw kennis om je collega te wijzen op de kansen die er voor Oatly liggen. Na het bezoek coach jij je collega op wat er beter kan, hoe hij een gesprek met een ondernemer aan kan pakken om zo de omzet van Oatly te vergroten. 

Bij het volgende bezoek neemt je collega jouw tips mee in zijn gesprek en hij merkt zelf direct dat het hier al veel beter gaat! Dit is precies wat je voor ogen had én hier haal jij je energie uit. Na een dagdeel samen bezoeken, ga je 's middags in je eigen regio aan de slag om ondernemers te overtuigen Oatly op beter posities in het schap op te nemen. Wat je ervaart tijdens je eigen bezoeken, neem je weer mee in je gesprekken met je team. Zo til jij, stapje voor stapje, het team naar een hoger niveau!


Collega’s
Het team voor Oatly is nieuw en we starten direct met 2 field account managers en 1 sales manager. Als sales manager is het jouw doel om de andere 2 teamleden de kneejes van het sales vak binnen retail te leren. Jullie werken als field team nauw samen met de collega’s van Oatly op het hoofdkantoor en CPM. Zowel bij CPM als bij Oatly heerst er een informele sfeer en zijn de communicatielijnen kort. Hierdoor kun je snel schakelen en dingen voor elkaar krijgen. Alle medewerkers bij Oatly hebben 1 ding gemeen, ze willen bijdragen aan een betere leefomgeving voor iedereen. Deel jij deze visie, dan is dit jouw job!


Wat je van ons kunt verwachten:

 • Een fulltimebaan met een bruto maand salaris van € 2500,-
 • Je start met een half jaar contract, met kans op een vaste aanstelling;
 • Telefoon, tablet en leaseauto;
 • Goede pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen op jaarbasis en 8% vakantiegeld;
 • Naast jouw onboarding, krijg je verkoop- en producttrainingen en goede begeleiding, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een pro;

Functievereisten

Als ideale Oatly Field Account Manager:

 • Heb je minimaal een afgeronde MBO+ opleiding in een commerciële richting;
 • Heb je ervaring in een sales rol binnen het supermarktkanaal en interesse in FMCG-trends en ontwikkelingen;
 • Ben je je bewust van jouw footprint op de aarde;
 • Ben je een sterke gesprekspartner en heb je een klant- en resultaatgerichte instelling;
 • Denk je in oplossingen en signaleer je kansen;
 • Heb je coachende kwaliteiten en be je een echte teamplayer;
 • Werk je nauwkeurig; je rapporteert na elk bezoek jouw bevindingen en afspraken in ons rapportagesysteem;
 • Woon je in de regio Midden-Nederland: Amsterdam - Utrecht / Amersfoort - Arnhem / Tilburg – Breda;
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B.

Klinkt dit als de perfecte baan voor jou?
Zorg dat je er snel bij bent en solliciteer direct! Wil je meer informatie over de baan? Neem dan contact op met Rob via: 06 -55 79 44 55.